Goederentrein ontspoort op GON traject

 

Een goederentrein is ontspoord ter hoogte van de Oonksweg in Borne. Er zijn volgens burgemeester Welten van Borne geen gewonden gevallen.

Lees meer op RTV Oost …….

 

GON over bestaand spoor = waanzin !! Stem hier voor herziening plannen. 


2 reacties op “Goederentrein ontspoort op GON traject

 1. Ingezonden bericht:

  Op het filmpje is te zien dat een beladen wagen type Fccpps is ontspoort wagennummer 6437 048-1, deze wagens zijn eigendom van Railpro uit amersfoort de leverancier van bovenbouw materialen (bovenbouw is bovenkant zandbed tot en met bovenkant bovenleiding)
  Deze wagens worden uitsluitend gebruikt voor het vervoer van ballast (grind) het zijn zij-en onderlossers zodat met deze wagens de ballast zeer nauwkeurig gedoseerd in het spoor gestort kan worden.
  Opvallend aan de foto,s is de ogenschijnlijk mager staat van onderhoud, helaas komt de onderhoud/revisie sticker niet duidelijk in beeld.
  De lok is een multi spanninglok van de lease maatschappij MRCE Dispolok http://www.mrce.eu/en/fleet/electric-locomotives/siemens-es-64-f4.html aan de lok is dus niet te zien wie de daadwerklijke vervoerder is, stel je eens voor als er wel gevaarlijke stoffen aanwezig waren geweest en de hulpdiensten moesten uitrukken, de enige info verstrekker is dan Prorail want aan de trein kun je dan niet zien wie hier daadwerkelijk rijdt!!…. beangstigend? of een gecalculeerd risico?.

 2. Ingezonden bericht:

  Ik keek er niet van op dat het eens mis ging met een goederentrein, had het alleen op een andere plek verwacht, de verdiepte bak in Almelo.
  Om door de bak te komen blijft de snelheid er behoorlijk in, dit vooral in de late avond en de nachtelijke uren. Zelf woon ik aan de Swanehof, dit is aan het begin van de bak gezien vanaf station Almelo richting Hengelo. Voor ons complex liggen de rails op een betonnen ondergrond en menige trein klappert daar overheen. Ik bedoel dan echt klapperen, het lijkt soms of er van alles los zit aan de trein, de wagons. En dan heb ik het nog niets eens over het lawaai wat dat met zich meebrengt. We hebben een balkon, maar gebruiken kun je hem alleen maar als er, zoals nu, geen treinen rijden.
  We zijn er wel over in gesprek met de gemeente maar dat duurt en duurt en ………

  Met vriendelijke groet,

  Herbert