RONA presenteert petitie in Den Haag tegen goederenspoorplannen Oost NL

 

Op 19 november a.s om 13.30 uur biedt RONA de petitie aan tegen  de plannen (GON) om veel meer goederenreinen over bestaand spoor in oost Nederland te laten rijden. De petitie zal worden aangeboden aan de voorzitter van de Commissie voor Infrastructuur en Milieu en vervolgens aan de staatssecretaris voor I & M mevrouw Mansveld in Den Haag.

Om deze actie kracht bij te zetten vragen wij u mee te reizen naar Den Haag en aldaar bij de aanbieding te demonstreren  tegen de spoorplannen van deze regering. De politiek moet dit spoorplan laten varen! Na de bierkratten actie in Delden en de fakkeloptocht in Zutphen gaan we nu actie voeren in Den Haag. Het is binnen een besloten happening van strikt 15 minuten, maar buiten op het Plein staat het uiteraard  vrij om steun  te komen betuigen.

Na het spoorongeluk in Borne moet het voor iedereen duidelijk zijn dat de uitbreiding van het  goederenvervoer  over bestaand spoor  in Oost-Nederland echt niet kan en mag gebeuren.  Het is onverantwoord om de aanwonenden op te zadelen met de overlast en risico’s van gevaarlijke stoffen, trillingen, geluid en 4 meter hoge schermen.  Daarnaast zullen de overwegen grotendeels van de tijd gesloten zijn voor plaatselijk verkeer vanwege de toename van de lange goederentreinen.

Wij roepen u dringend op mee te reizen naar Den Haag om de politiek op een ander spoor te zetten. In de politiek geldt: wie niets van zich laat horen stemt in met  de plannen en dan is de keuze snel gemaakt in Den Haag!

Tot op heden is de petitie getekend door meer dan 2,000 personen. Tekenen kan nog HIER.

 

 

5 reacties op “RONA presenteert petitie in Den Haag tegen goederenspoorplannen Oost NL

 1. heel veel succes gewenst in den Haag. Helaas kan ik ivm werk niet mee. Wel zal ik duimen dat jullie succes zullen hebben. En bedankt voor al het werk dat jullie van Rona verricht hebben.
  met vriendelijke groet, Marian Lubberding

 2. heel veel succes toegewenst
  ik weet als geen ander wat een ellende en verstorend een zware trein kan zijn helemaal met het huidige goedkope onderhoud beleid van ProRail waarbij de steeds slechter onderhouden baanvakken nog meer overlast bezorgen dat komt er dus nog even boven op als overlast.
  succes Harry Bijker

  • ik ben tegen de noordelijke aftakking van de Betuwelijn, maar prorail heeft voor 2 jaar geleden het spoor vanaf de Duitse grens richting nederland al zodoende aangepast dat het geschikt zal zijn voor zeer zwaar goederen verkeer
   Voor 2 jaar geleden is er dus bij prorail al een besluit genomen over de noordelijke aftakking.

   Is het niet beter en goedkoper om overleg te voeren dat een in aanbouw zijnde , zeer dure Betuwe lijn aansluit op een goed en geschikt Duits spoor !!!
   dan wordt de Betuwelijn ook een keer gebruikt waarvoor het bedoelt is.
   nu gaat het door woonwijken, met alle gevaren en super veel extra overlast en gevaar IN NEDERLAND
   daar is de Betuwelijn toch niet voor bedoeld.

   wat doet Den Haag daar aan ???

   waarom weet prorail al minimaal 2 jaar geleden dat de aansluiting van de Betuwe lijn op Duitsland niet goed is en daarom via het noorden moet ?????

   als Den Haag hier een EERLIJK antwoord op geeft , dan weet je eindelijk waar in de politiek de ambtelijke molen zo langzaam en achteruit om draait !!!!

 3. Zet um op mensen!Helaas kan ik zelf niet mee,maar wens jullie veel succes.
  Vriendelijke groeten.
  Alie Radstake.

 4. Nou hoop ik dat het eens serieus onder de loep genomen wordt. Ik kom uit De Lutte en baal ontzettend. We worden hier geconfronteerd met lawaai overlast in de toekomst als straks die treinen er langs zullen denderen we ook nog weer vliegtuigen over ons heen krijgen en de autobaan (A1) loopt ook al door onze achtertuin! Het zou hier zo mooi en rustig kunnen zijn. Er komen elk jaar meer toeristen naar Deze plek om er tot rust te komen ik ben bang dat het helemaal de verkeerde kant op gaat! Daarom mensen héél véél succes! Conny.