Deze week bezocht staatssecretaris Vivianne Heijnen de Achterhoek en Twente. Ze sprak met inwoners over de onrust die is ontstaan over een mogelijke Noordtak van de Betuweroute.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen: “Het was heel waardevol om met inwoners te spreken die zich zorgen maken. Ik vind het belangrijk dat er geluisterd wordt naar hun zorgen en dat die zorgen mee worden genomen in de onderzoeken die wij laten doen. Op dit moment wordt er heel breed gekeken naar de knelpunten die er op het spoor zijn, zowel voor personen- als goederenvervoer. Er is nog geen besluit genomen over een mogelijke Noordtak en het is dus ook een optie dat die Noordtak er niet komt.”

Na dit gesprek stapte de staatssecretaris in een Breng-trein om te worden bijgepraat over de plannen voor de RegioExpres: het opwaarderen van de bestaande spoorlijn tussen Arnhem en Winterswijk waardoor er meer treinen over het spoor kunnen rijden en reizigers sneller op hun bestemming kunnen aankomen. In Enschede kreeg de staatssecretaris een presentatie over EuregioRail. Bestuurders presenteerden hun ambitieuze plannen om het spoor tussen Zwolle en het Duitse Munster te verbeteren.

Lees hier meer >>